Nisan 19, 2024

Mucize nedir anneciğim ?

Mucize nedir anneciğim ?

– Mucize nedir anneciğim ?
– Mucize sensin bebeğim, bir sevgi anında oluşan, içimde büyümeni izlediğim. Ben olduğunu zannettiğim bedenimin, belki de kendi bebeklik yıllarımdan sonra ilk defa, ben olmadığını, hatta bana ait olmadığını fark ettiğim, kontrolümün dışında hareket eden bir araç olduğunu anladığım senin doğumundur mucize. Mucize sensin prensesim.
Ve her gecenin ardından yeniden uyanabilmektir yaşama, her seferinde aynı ama her seferinde yepyeni bir sen olarak. Dönüşmektir, bazan bir kitabın, bazan bir resmin, bir melodinin, ya da yüreğine değen her yüreğin, bazan bir gülümsemenin ışığında! Sevgilinin koynunda ya da ruhunun yolunda coşmaktır yaşamda. Nefes almaktır mucize, yeniden çiçeğe dönmesidir bir ağacın her bahar. Gidenin ardından gözyaşı dökebilmektir bazan, bilerek ki her giden, kendi yolunun yolcusudur aslında. Kendi yüreğinin güneşinde görebilmektir, gidenin, gitmiş görünse de, ruhumuzda kalıcı dönüşümlere ortak olduğunu. Kendi kendimize kurguladığımız yanılsamaları görmekten vaz geçip gerçeğe ulaşabilmemizdir mucize. Işıktır. Yüreğinin, ruhunun ışığıdır. Seninle birlikte, belki de senden fazla sen olan, sevgide yansıttığın, var oluşunu gerçekleştiren yaşam coşkusudur mucize.

Bu hafta, Hanukiya’nın mumlarını yakarken, hafızamın yüzeylerinde capcanlı yaşayan ya da derinliklerinde silikleşirken ruhumla bütünleşerek erimiş, öyle ya da böyle bir şekilde ruhuma değmiş, bizi biz, beni ben yapmış tüm sevdiklerimi yaşatacağım yüreğimde. Çünkü, biliyorum ki, varlığımda onlar ben ve ben de onlar. Biliyorum ki artık mumlarda gördüğüm ışık aslında kendi yüreğimin ışığı, hanukiyanın sembolize ettiği mucize, kendi ruhumun mucizesi.

Yaşamı her an yeniden yaratabilme gücümüzdür mucize. Bu bayram bir vesile olsun yeniden, kendi ışığımızı, kendi mucizemizi hatırlamamıza…
Sevgi ile… Tüm sevdiklerimiz adına, her nerede iseler.

Hag Hanuka Sameah

Dalia MAYA
08/12/2012
12:28

Benzer yazılar

Yorum yazılmamış.