Mart 29, 2024

yılbaşı dileği

yılbaşı dileği

Geleneğe göre, dilekte bulunmayı öğrenmişiz her yıl dönümünde. Takvimlerde son bir-iki sayfanın koparılmasına saatler kala, dileklerimi düşündüm.
Neler diledim yıllar boyunca, ne kadarı gerçekleşti, ne kadarı unutuldu gitti! Neler umdum yaşamdan, neleri yapmayı hedefledim, neleri yaptım, nelerden vaz geçtim yol boyunca, ve geldiğim bu noktada neredeyim bugün?

Öğrendim ki, dilerken bütünü düşünmeliymiş insan mesela. Yoksa, hep eksik kalıyormuş dilekler bir yanıyla.. Oldu zannettiklerimiz, mutlu etmiyormuş bizleri. Bazan da üzülsek de dileklerimiz yerine gelmedi diye başlangıçta, müteşekkir kalıyormuşuz O’na sonradan dileğimiz gerçekleşmedi diye… Aslında beklemekte değilmiş marifet, dileğin yerine gelmesinde. Yaşadığımız her an, aldığımız her nefeste kendimiz yaratıyormuşuz yaşamı kendimiz için.

O yüzden bu yılbaşı dileğim farkındalık olacak yaşamda. Farkına varmak her nefesin, her anın içindeki mucizenin. Her şeyden çok farkına varmak, görmek, algılamak ve kabul etmek. Olaylar değil, olayların karşısındaki duruşum, olaylar sonucunda davranışım ve aksiyonlarımmış yaşamak. Dileğim, her adımın farkında, her nefeste sevgi ve şefkatte yaratmak olacak yaşamı, bu gün ve her gün.

Ya sizlerin ne olacak dileği bu yılbaşı?

Dalia MAYA
30/12/2012
17:57

Benzer yazılar

Yorum yazılmamış.