Nisan 19, 2024

Bir yolu daha var

Bir yolu daha var
Sis altında bir İstanbul sabahına kalktık. Yakın mesafe de uzak gibi görünmez olmuş. Tam da yaşam gibi aslında, yolumuzu belirleyip yürüdüğümüz zamanlar gibi… El yordamıyla ilerlediğimiz. Hastalar iyileşip dönecekler mi evlerine, ilk gün anahtarımızla açıp da sağ ayakla girip başlattığımız yeni işimizde yakalayacak mıyız başarıyı? Tüm emeğimiz, sevgimizle büyüttüğümüz çocuklar başarı ve mutluluğa erecekler mi yaşamlarında? Hep el yordamıyla.. bazan bildiğimizi zannederek attığımız tüm adımlar, aslında hep el yordamıyla, deneme yanılma yoluyla. Bir sis bulutunun içinde ilerler gibiyiz yaşamda. Bazan hafifler gibi oluyor sisler, bazan bulutsuz pırıl pırıl bir bahar günü gibi net ve açık gördüğümüzü sanıyoruz her şeyi. Her şey yolunda, işler tıkırında, yaşam tam da olması gerektiği gibi akıyor yolunda, ve ben uyum içindeyim yaşamla diyoruz. Diyoruz, çünkü yaşam, beklentilerimizle eş değer bir kıvamda gerçekleşiyor o anlarda.

Derken bir gün, sis çöküyor yeniden, şehre çöktüğü gibi, yaşamımıza. Bazan bir telefon, bir haber, allak bullak ediyor hayatımızı. Çalkalanıyor deniz, bir de bakıyorsun çamur gibi her yan. Dibe çökmüş çamurlar, doğduğumuz andan itibaren varlığımızda tüm oluşmuşlukları ile kabarıyorlar. Şimdiye dek temizlemiş olduğumuzu sandığımız yaralar başlıyor kanamaya… Meğer temizlememişiz hiç birini. Süpürmüşüz hepsini halının altına, temizlemiş sanmışız kendimizi!

Şimdi iş yeniden başa düşecek tabii! Başa düşerse, yine üzerindeki cerahat temizlenip hasır altı mı edilecek yaranın gerçekliği?
Ya da… ya da… bir yolu daha var. İş kalbe de düşebilir. Kalbe düşüp, yara temizlendiği gibi, kökünden de sökülebilir. Bunca yıl bir kambur gibi onu sırtımızda taşımanın anlamsızlığını fark edebiliriz mesela. Bunu fark ettiğimiz an, ayrılacaktır o yara da bedenimizden ve ruhumuzdan. Sonsuza dek. Biraz daha büyümüş, biraz daha dönüşmüş, biraz daha huzurlu, biraz daha sevgi dolu bir “ben” bırakarak geride…

Dalia MAYA
04/01/2013
08:37

 

 

Benzer yazılar

Yorum yazılmamış.