Mart 29, 2024

Kimsenin olmadığı yer

Kimsenin olmadığı yer

Terk edilmiş bir binanın içinde bulmuştu kendisini. Koşuyordu. Kaçıyordu. Neden kaçıyordu? Kendi bile bilmiyordu. Sadece kaçıyordu. Asansöre atladı. En üst katın düğmesine bastı. Vardığı yerde şaşkınlıktan ağzı açık kalmıştı. Asansör onu inanılmaz bir manzaraya doğru çıkarmıştı. Karşısında yeşilin bin bir tonu ile bezenmiş dimdik ve devasa bir dağ yükseliyordu. Haşmetli ve ulaşılmaz.
Ancak dağın bir yanında da aynı yükseklikte apartmanlar vardı. Dağ ne kadar ulaşılmazsa bu apartmanlar da o kadar ulaşılmazdı. İşin ilginç tarafı apartmanlar her parçası farklı renkte boyanmış bir puzzle gibi idi. Paslı kahveler, kirli kırmızılar, akmış yeşiller..
Ama bir dakika, hiç penceresi yoktu bu dev apartmanların. Koşmaya başladı. Bu penceresiz apartmanlar yan yana, üst üste aralıksız dizilmiş konteynerlerden başka bir şey değildi. Ve onlarla arasında deniz vardı. Koşmaya devam etti.
Öylesine koşuyordu ki sanki ayağının altından çekilmişti toprak. Havada koşuyordu. Uçuyordu sanki. Denizin üstünden geçti. Yağmur ormanlarının coşkun yeşilini izliyordu. Bir ağaç vardı önünde… Davetkar çiçeklerle bezenmiş. Çiçeklerden birini gözüne kestirdi. İşte bu dedi. Ben bu çiçeğe yerleşmek istiyorum. Serin rüzgarda bir salıncak gibi sallanıyordu çiçek. Bir koltuk gibi davetkardı.
Bir kaç denemeden sonra o koltuğa yerleşmeyi becerdi. Yumuşacık, neredeyse varlığını bile hissetmediği bu çiçekkoltukta havada salınırken buldu kendini. Sonsuz bir boşlukta asılı kalmıştı sanki. Taşıdığı konteynerlerle dolu dev bir yük gemisi kayarcasına süzüldü gözlerinin önünden.
Oysa kimse yoktu: ne insan ne de bir kuş!
Sadece kendisi.
Sonsuz boşlukta sadece kendisi.
Derin bir nefes aldı. Tüm varlığını o nefesle doldurdu.
Kimsenin olmadığı yerde kendisi var mıydı? Seyre daldığı bu sonsuz manzara etrafında mı idi gerçekten? Yoksa, tüm bu çılgın yeşili, teneffüs ettiği havayı, kaçtığı her ne ise, korkuları ve sevgiyi, hatta kendisini düşüncesinde mi yaratmıştı?

Dalia MAYA
3 Mayıs 2014
07:38

Benzer yazılar

Yorum yazılmamış.