Mart 28, 2024

Ve bir anda değişir dünya..

Ve bir anda değişir dünya..

Ve bir anda değişir dünya.. Sahip olduğun ya da sahip olduğunu düşündüğün her şey yok olur bir anda. Orada duruyordur belki de, ama, anlamını yitirir gözünde. Önem verdiğin ne varsa, sağlığın, sabah rüzgarında keyifli br gezinti ya da bir aile masasında kahvaltı sohbeti, okul, sınavlar, notların, gazeteye yazmaya hazırlandığın yazı, okumak için baş ucunda sırasını bekleyen kitap .. Bir anda anlamsızlaşır. Açarsın gözünü yepyeni bir dünyaya. Gezi parkı düşer gündeme bomba gibi. Gezi parkı düşer yüreğine, oturduğun kanapeyi çivi tahtasına dönüştüren bir külçe gibi! Bambaşka değerler öne çıkar. Farklılıklar kaybolur gözünde. Uzun bir kış uygusundan, yo yo uzun bir yaşam uykusundan uyanır gibi. Zaman birlik olma zamanıdır. Yaptığımız her hareketin, söylediğimiz her sözün, sosyal medyadan paylaştığımız her bilginin her birimizi nasıl etkilediğini fark etmemiz ve bu farkındalıkta tek vücıt olma zamandıır. Yıkıcı değil yapıcı olma zamanıdır. 


Kırılmalar zordur elbet. Can acıtır, tüm doğru bildiğimiz doğrulardan bir çırpıda arınma dönemidir. Ne kadar güçlü ise kırılma o kadar serttir acısı. Ama bir kere kaynaşıp buldu mu dengesini, yepyeni bir dengede, gelişmiş yeni bambaşka doğarsın yaşama. Bireysel anlamda olduğu gibi toplumsal açıdan da budur gerçek.
Her doğum gibi bu doğum da sancılı. Ama yalan sancılara kanmayalım, yıkıcı değil yapıcı olalım, birlikte, el ele, gönül gönüle kuralım yeni dengemizi.

Dalia Maya
02/06/2013

 

 

Benzer yazılar

Yorum yazılmamış.