Mart 28, 2024

sosyalleşmek ve boşluk

sosyalleşmek ve boşluk

Çoğu zaman içinde var olduğunu zannettiği bir boşluğu doldurmak adına sosyalleşiyor insan. Ve sosyalleştikçe de boşluğu daha, daha çok, daha da büyütüyor içinde. Bu yüzden kalabalıklar içinde ama yine de yalnız hissediyor. Kalabalıkların içinde eriyip kaybolmaya çalıştıkça, daha çok farkına varıyor yalnızlığının. Aslında müthiş bir bütünsellik içeren yalnızlığını ötekileştiriyor, yargılıyor, ve yargıladıkça kötü bir hastalıkmış gibi uzaklaşıyor yalnızlığından, aslında kendinden uzaklaştığını fark etmeden.

Derken endişeler, korkular, üzüntüler sarıyor benliğini özsevgi eksikliği ile el ele. Ve sevmiyor kimseleri, kendini sevmediği gibi. Sevgisizlik işliyor varlığına; kabulsüzlük ve red… Reddediyor kendi küçük çerçevesine sığamayan her şekli, her duruşu, her davranışı. Hem kendinde reddediyor hem de başkalarında.

Küçük dünyasında kendini sevmemekle başlıyor her savaş dünyamızda… Önce arkadaşlar çatışıyor, sonra toplumlar. Kendi kendilerini sevmeyenler, canına kastediyorlar gencecik fidanlarımızın.

O yüzden, en acı anımızda bile, çok önemli sevgiyi konuşmak, eğer canlandırabilecekse yüreklerde önce özsevgiyi…

Dalia MAYA
03/08/2012
14:15

Benzer yazılar

Yorum yazılmamış.