Mart 29, 2024

Bırak olsun…

Bırak olsun…

Bazan iyice eksik hisseder ya insan… Yuvasından uzak kalmış… Yuvadan düşmüş… İşte öyle bir anda şunu sordum kendime; uzun zaman önce sorduğum ama cevabını bilmediğim için ötelediğim hep ötelediğim soruyu: Sahi yuvam neresi benim???

Can kardeşim -biyolojik olmayan- yeni göçmüştü yuvası hissettiği bir başka ülkeye. Kendimi yapayalnız, terkedilmiş ve hatta anne babamın bile beni yalnız olmam için ailelerinden uzak bir şehirde doğurduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorunda hissettiğim bir anda…  Sahi neresiydi benim yuvam?

“Yüreğin” diye yazdı aynı anlarda whatsapp’a can kardeşim…

 Ve döküldü kelimeler gözyaşlarıyla birlikte klavyeye

Anda mutlu yüreğim, çoğu zaman…  Ege’nin masmavi denizine daldığımda… Bahçede rüzgarda kendimi unuttuğumda, geçen öğlen kendime ve aileme sarımsaklı domatesli fesleğenli erişte pişirdiğimde… Mutlu… 

Ama anlar bazan yerleşmeye izin vermiyor…Anda olmak ve anı kaçırmak peşpeşe geliyor.. Bir an huzur doluyken; bir an boşluğa düşebiliyor insan. 

İşte o boşluğa düşme anında birini istiyor yanında; yüreğinde…  Yuvandan uzaklaştığında, karanlık tünelin sonunda sana yolu gösterecek bir ışık gibidir sevdiğinin/seveninin yüreği. Geri davet eder seni yuvana. Orada olduğu yerden yolunu gösterir sana.  Çünkü hepimiz düşebiliyoruz yuvamızdan. İnsanız nihayetinde. Yıllar önce bir gün, sitemin spor salonuna bir kuş girmişti. Bir kırlangıç… Korkmuştu! Ne yapacağını bilmiyordu! Çıkışı bulamıyordu! Kapı açıktı ama o, can havliyle camdan cama vuruyordu kendini. Sonunda yorgunlukla ve korkuyla bir köşeye sindi. İşte o zaman, yavaşça ve sevgiyle alıp onu elimize bahçeye çıkardık. Biraz su verdik. Ancak ondan sonra uçabildi yuvasına. 

Ben de kendimi yuvasını kaybetmiş o kuş gibi hissediyorum bazan. Yuvamdan düştüğümde, yuvama giden yolu unuttuğumda… Yolumu gösterecek bir yürek; bazan bir omuz, bazan beni sarıp sarmalayacak bir çift kol olarak yuvama taşıyacak bir yürek arıyorum…

Derken bir fısıltı duyuyorum içimden, sessiz ve derin: 

Bırak olsun… sonra, o da geçer nasılsa…

 Dalia Maya

Benzer yazılar

Yorum yazılmamış.